39 کشته در آتش سوزی در مرکز مهاجران مکزیک در نزدیکی مرز ایالات متحده – شهرهای دوقلو



توسط MARÍA VERZA (آسوشیتدپرس)

مکزیکو سیتی (AP) – یک آژانس دولتی روز سه شنبه اعلام کرد که آتش سوزی در یک خوابگاه در یک مرکز بازداشت مهاجران مکزیکی در نزدیکی مرز ایالات متحده بیش از 30 مهاجر را کشته است که یکی از مرگبارترین حوادث تاریخ در یک بازداشتگاه مهاجرت در این کشور است.

ساعاتی پس از وقوع آتش‌سوزی در اواخر روز دوشنبه، ردیف‌هایی از اجساد زیر ورقه‌های نقره‌ای درخشان در خارج از تأسیسات در سیوداد خوارز، که روبروی ال پاسو، تگزاس، و گذرگاه اصلی مهاجران است، قرار گرفتند. آمبولانس‌ها، آتش‌نشان‌ها و وانت‌های سردخانه به سرعت در محل حاضر شدند.

به گفته موسسه ملی مهاجرت، سی و نه نفر جان باختند و 29 نفر مجروح شدند و در وضعیت “لطیف و جدی” قرار دارند. به گفته این آژانس، 68 مرد از آمریکای مرکزی و جنوبی در زمان آتش سوزی در این مرکز نگهداری می شدند.

این مرگبارترین حادثه در یک مرکز مهاجرت مکزیک در حافظه اخیر بود. مقامات در حال بررسی علت آتش سوزی هستند و کمیسیون ملی حقوق بشر دولتی برای کمک به مهاجران فراخوانده شده است.

تنش بین مقامات و مهاجران ظاهراً در هفته‌های اخیر در سیوداد خوارز بالا گرفته بود، جایی که پناهگاه‌ها مملو از افرادی است که منتظر فرصت‌هایی برای عبور از ایالات متحده هستند یا در آنجا درخواست پناهندگی کرده‌اند و در انتظار پایان روند هستند.

بیش از 30 پناهگاه مهاجران و سایر سازمان های مدافع در 9 مارس نامه ای سرگشاده منتشر کردند که در آن از جرم انگاری مهاجران و پناهجویان در شهر شکایت کردند. این سازمان مقامات را به سوء استفاده و استفاده از زور بیش از حد در جمع آوری مهاجران متهم کرد و از اینکه پلیس شهرداری بدون دلیل از مردم در خیابان درباره وضعیت مهاجرت آنها بازجویی می کند، شکایت کرد.

سطح بالای ناامیدی در سیوداد خوارز در اوایل این ماه زمانی که صدها مهاجر عمدتاً ونزوئلایی بر اساس شایعات دروغین مبنی بر اینکه ایالات متحده به آنها اجازه ورود به کشور را می دهد، تلاش کردند به زور از یکی از پل های بین المللی به ال پاسو عبور کنند، آشکار شد. مقامات ایالات متحده مانع از تلاش آنها شدند.

آژانس ملی مهاجرت روز سه‌شنبه اعلام کرد که «به شدت اقداماتی را که منجر به این فاجعه شده است رد می‌کند» بدون اینکه توضیح بیشتری درباره اینکه این اقدامات چه بوده است.

در سال‌های اخیر، زمانی که مکزیک تلاش‌های خود را برای جلوگیری از جریان مهاجرت به مرز ایالات متحده تحت فشار دولت آمریکا افزایش داده است، این آژانس با ازدحام بیش از حد تاسیسات خود دست و پنجه نرم کرده است. و قفل های مهاجرتی این کشور هر از گاهی شاهد اعتراضات و شورش ها بوده است.

اکثر مهاجران ونزوئلا در ماه اکتبر در داخل یک مرکز مهاجرت در تیجوانا شورش کردند که باید توسط پلیس و نیروهای گارد ملی کنترل می شد. در ماه نوامبر، ده ها مهاجر در بزرگترین مرکز بازداشت مکزیک در شهر جنوبی تاپاچولا در نزدیکی مرز با گواتمالا شورش کردند. در هر دو حادثه کسی فوت نکرد.


دیدگاهتان را بنویسید